TechTalk om kryptering och Zero-Touch Enrollment!

Terminens första TechTalk for Education! Vi kommer ta upp två superspännande ämnen – kryptering av extra känslig information och ZTE – automatisk konfigurering av Chromebooks!

Välkommen den 28 september, kl 15:00!

TechTalk for Education är Online Partners kunskapskanal där ni får träffa våra egna experter, ställa frågor och få mer kunskap om hur Googles verktyg kan användas för att ge stöd åt lärande och administrativa processer på ett effektivt och säkert sätt i er skola. Varje termin genomför vi flera TechTalks for Education och höstterminens första TechTalk är den 28 september. De här kommer vi prata om då:

CSE – Client-side encryption

Google Workspace tillhandahåller flera säkerhetslager för att skydda personuppgifter, integritetskänslig och sekretessbelagd information och med de senaste kryptografiska standarderna skyddas all data som lagras eller transporteras mellan olika punkter. Du kan dessutom välja Google Workspace client-side encryption (CSE) som ger dig direkt kontroll över krypteringsnycklar och de identitetsleverantörer som ger åtkomst till krypteringsnycklarna, för att ytterligare stärka er säkerhet. 

Vi berättar allt om CSE hur det kan användas i skolor bl a för att skydda extra känslig information och för att kunna efterleva lagkrav. 

ZTE – Zero-touch enrollment

Googles Zero-Touch Enrollment (ZTE) är mycket effektiv metod för att registrera och konfigurera nya Chrome-enheter och automatiskt tilldela dem en licens när datorn startas för första gången. Efterfrågan på Zero-Touch-registrering har ökat betydligt under COVID-19 med övergången till distansarbete. Online Partner är en ZTE-certifierad Googlepartner och vi kan allt om hur era nya Chrome-enheter ska förberedas innan de lämnas ut till era användare. När de startas upp för första gången kommer de ansluta automatiskt till Google-domänen och tilldelas alla förinställningar och appar – helt utan någon manuell hantering eller installationer. Du får veta allt om ZTE, fördelarna och hur det går till! 

Möt landets främsta Googleexperter!

Ni får träffa våra experter som har lång erfarenhet från skolvärlden och Google Workspace for Education. Har du frågor och funderingar? Passa på att ställa dina frågor direkt till dem!

Zero-touch enrollment

Anmäl dig här

Anmäl dig nu på en gång!

TechTalk for Education innehåller massor av värdefull information för dig som är intresserad av kryptering, efterlevnadskrav och hur du kan förenkla konfigureringen av nya Chrome-enheter. Anmäl dig nu på en gång och så skickar vi en länk till dig.

Hoppas vi ses den 28 september!

Bjud in dina kollegor!

Tycker du detta låter intressant? Bjud gärna in dina kollegor!

Föredragshållare

Fredrik Linnander
VD, Online Partner

Fredrik Hedström
Utvecklingschef, Online Partner

Kim Nilsen Aarberg
Lærerspesialist PfDK
Askøy kommune

Patrik Zackrisson
Försäljning- och marknadsansvarig
Online Partner