CloudM – automatiserad onboarding, offboarding och licenshantering

Ju mer arbete dina digitala verktyg kan utföra åt dig, desto mer tid kan du frigöra till dina viktigaste uppgifter. CloudM är en molnbaserad plattform med en komplett verktygslåda för att automatisera tidskrävande moment i samband med att medarbetare påbörjar eller avslutar sin anställning. Automatiserade processer för onboarding, offboarding och licenshantering för molnbaserade tjänster gör att du spar pengar och frigör tid åt IT- & HR-avdelningarna.

Automatiserad onboarding

Både arbetsgivare och medarbetare vill att ny personal ska komma igång snabbt, bli en del av teamet och kunna bidra i arbetet. Ett företags onboardingprocess är en viktig del för att uppnå det. Anställda ska känna sig trygga, kompetenta och produktiva från första dagen på den nya arbetsplatsen. Det är därför det lönar sig att onboardingprocessen blir rätt från första stund. CloudMs automatiserade offboardingprocess integrerar snabbt och sömlöst nya medarbetare med resten av företaget. CloudM tar hand om allt, från e-post, signaturer, kalendrar som ställs in automatiskt, till att ge behörighet till alla resurser en ny medarbetare behöver för att snabbt komma igång. Företagspolicy och kulturutbildning, teamintroduktioner och jobbförmåner – allt är upplagt och tillgängligt från början vilket gör att medarbetarnas första arbetsdag blir så enkel och effektiv som möjligt.

Automatiserad offboarding

Offboarding är processen som avslutar en medarbetares anställning. CloudMs automatiserade offboarding ger arbetsgivare full kontroll över hela processen – från att återkalla alla lösenord och behörigheter, till att rensa personlig information på ett juridiskt korrekt sätt. E-post migreras, användarkonton raderas, lösenord ändras automatiskt tillsammans med ägarskapet av av dokument, webbplatser, kalendrar och grupper. Arkiveringsverktyg tar hand om e-post, chattar, kalendrar, dokument och lagrar informationen säkert så länge du vill, allt till en bråkdel av kostnaden för en traditionell lösning för säkerhetskopior.

Automatiserad licenshantering

Molnbaserade programvaruplattformar (SaaS) blir allt vanligare. Flexibla lösningar som alltid är tillgängliga, uppdaterade och enkla att skala upp i takt med att verksamheten växer. Prismodellen är användarbaserad där du betalar en licensavgift för varje användare. Däremot vill du inte betala för licenser som inte används längre. Om licenserna inte hanteras på rätt sätt kan kostnaderna snabbt stiga utom kontroll. Genom att integrera dina molnbaserade tjänster i CloudM får du full kontroll på licenserna och kan automatiskt återkalla åtkomst till dem när en medarbetare avslutar sin anställning. CloudMs licenshantering är en del av offboardingprocessen och säkerställer att kostnader för licenser alltid hålls till ett minimum.

CloudM – förenklad administration med automatisering

  • Standardiserad livscykelhantering av anställda
  • Gör nyanställda produktiva från första arbetsdagen
  • Säkrar och arkiverar data när anställning upphör
  • Effektiviserar hantering av anställda som byter position
  • Håller koll på licenskostnader
  • Minskar belastningen på IT- och HR-avdelningarna

Intresserad?

Fyll i formuläret så kontaktar vi dig!

Kontakta oss direkt

Vill du veta mer CloudM och hur du kan automatisera administrativa flöden? Kontakta oss på Online Partner så hjälper vi dig. Du når oss på tel: 08-42 00 04 00 och e-post: info@onlinepartner.se