Chromebooks – Skolans mest kostnadseffektiva dator

Livstidskalkyler visar att skolan får fler än dubbelt så många Chromebooks för samma pris än vid köp av andra typer av datorenheter.

Chromebooks är utvecklade för undervisning och är de mest optimala datorerna för alla skolor som använder molnbaserade tjänster – Google Workspace for Education och Google Classroom eller Microsoft 365. Datorerna startar på några sekunder, är enkla att använda, snabba, säkra, tåliga och finns i flera utföranden och prisklasser för att passa olika budgetar.

Spara 60% med Chromebooks

Under en 3-årsperiod är kostnaden för en Chromebook 60 % lägre än andra enheter. Du får alltså fler än dubbelt så många Chromebooks för samma pris jämfört med om ni köper andra typer av enheter. Dessutom behöver en Chromebook 58 % mindre tid i hantering. Prestandaförbättringen innebär dessutom bl a.

 

ENHETSPRESTANDA

 

 

ADMINISTRATIV TID

 

63% färre ominstallationer 72% mindre tid för uppsättning
75% färre omstarter 59% mindre tid för hantering
73% snabbare omstarter 54% mindre tid för support
51% färre oplanerade avbrott 65% mindre tid för säkerhet

SÄKERHET

Säkra molntjänster för alla

 Snabb åtkomst till filer, uppgifter och appar
 Använd valfri Chromebook
 Säker lagring i molnet

ÖKAD INLÄRNING

Bättre stöd i undervisningen

Uppmuntrar eleverna att upptäcka och skapa
Bättre samarbete mellan elever och lärare
Verktyg för elevers olika behov och förutsättningar

DIGITALA PROV

Säker plattform för digitala prov

 Prov, läxförhör och nationella prov
 Förhindra fusk
 Inaktivera surf på internet och extern lagringsåtkomst
 Skapa prov med provappen Trelson Assessment

ENKEL ADMINISTRATION

Smidig administration

 Hantera en eller flera tusen Chromebooks
 Skräddarsy upplevelsen för användare
 Aktivera appar och programvaror
 Administrera lösenord, säker surf och blockera webbplatser

Räkna ut hur mycket du sparar

Använd kalkylverktyget för att räkna ut hur mycket din skola sparar om ni börjar använda Chromebooks. Fyll i formuläret för att komma till kalkylverktyget.

Kalkylverktyg för Chromebook

Extremt säkra datorer!

Chromebooks omfattas av samma syn på säkerhet och integritet som Googles molnbaserade tjänster. De är extremt säkra! Datorerna skyddas med flera säkerhetslager mot virus och skadlig programvara. Om något lager förbigås är de andra fortfarande aktiva. Chromebook ägnar hela 10 % av uppstartstiden åt att verifiera att enheten inte har manipulerats. Vid uppstart utför Chromebooks en kontroll och reparerar sig själva om systemet har skadats. Några exempel på Chromebooks inbyggda säkerhetsfunktioner i:

  • Automatiska uppdateringar: Alla uppdateringar av program och säkerhetsfunktioner genomförs automatiskt utan kostnad i bakgrunden
  • Sandlådor: Chromebook kör varje webbsida och applikation i en begränsad miljö som kallas “sandlåda”. Om en användare surfar in på en infekterad webbsida kommer resten av maskinen inte att påverkas.
  • Kryptering: Chromebooks använder 128-bitars kryptering för alla användare.
  • Stöldskydd: Stulna eller borttappade datorer kan spärras. Om inloggningsbegränsningar tillämpas kan datorn bara användas av skolans elever/lärare när de loggar in med sin skolkonton.