Nordward – Google Cloud Platform ryggraden i ny IT-miljö

Online Partner anlitades 2020-2021 som IT-arkitekt och expert på Google Cloud Platform och övriga molnbaserade tjänster från Google för att ta fram en ny, modern och skalbar IT-miljö åt Nordward.

Utmaningen

Företagets servrar var utspridda på olika lokala driftanläggningar och krävde personal på plats som kunde starta om servrar manuellt efter begäran från huvudkontoret. Lokala internetuppkopplingar och driftstopp i IT-miljön var mycket kostsamma. Nordwards ledning insåg att de behövde investera i en modern skalbar lösning som kunde stötta företagets offensiva tillväxtplaner.

Lösningen

Online Partner hjälpte till med design av lösningen som var baserad på Google Cloud Platform med Google Cloud SQL som alternativ till lokalt installerade databaser, Compute Engine för virtuella applikationsservrar och Google BigQuery för datalagring och visualisering i Looker. Nordwards driftanläggningar kopplades upp mot Google Cloud Platform via Google Cloud VPN.

Resultatet

Resultatet blev en skalbar IT-miljö för Nordwards mest kritiska affärs- och produktionssystem. Lösningen är kostnadseffektiv, och enkel att duplicera vid förvärv av andra liknande verksamheter. Genom att använda Google Cloud Platform erhåller Nordward även högre säkerhetsnivå och skydd mot intrång, virus och ransomware samt bättre möjligheter att centralt hantera och övervaka IT-miljön.

Med den nya plattformen kunde Nordward reducera tidsåtgången för IT-administration med 75 %. En IT-miljö för 300 personer kan nu hanteras av en enda person.

Produkter som används

  • Google Cloud Platform

Om Nordward

Nordward är en sammanslagning av fyra ledande företag i Sverige, Danmark och Norge som tillsammans är den ledande leverantören av färsk fisk, skaldjur och asiatiska livsmedelsprodukter i hela Skandinavien. Organisationen har en offensiv plan för fortsatt tillväxt och är i dagsläget 290 anställda på sju platser med en årlig
försäljning på SEK 1 md.