Nacka gymnasium valde Sveriges ledande lärplattform

Online Partner bidrog med strategisk expertis och rådgivning kring Googles produkter, levererade Googlelicenser och support. Optimering av Googledomänen, synkronisering av konton, Microsoft AD, Google Password och Google Cloud Directory.

Utmaningen

Nacka gymnasium hade under en tid använt en SharePoint-lösning som med automatik försökte skapa sajter som liknade digitala klassrum. Det fungerade inte bra vilket innebar att det behövdes en ny lösning med fullt stöd till skolans ökade krav på kostnadseffektivitet och den fortsatta digitala transformationen av skolverksamheten med moderna verktyg för undervisning, pedagogik och administration.

Lösningen

En utvärdering av olika molntjänster genomfördes där man särskilt tittade på Office 365 och Google Workspace for Education. Lärare och elever från grund- och gymnasieskolor i Nacka kommun fick testa flera funktioner t.ex. delning av dokument, samarbete i dokument i realtid, delning av mappar, utskick av massmejl m.m. Efter genomförd workshop föredrog 90 % Googles lösning.

Resultatet

Nacka gymnasium valde Google for Education som nu är det primära verktyget som hjälper lärare att hålla ihop all undervisning, administration och andra praktiska delar. Alla appar används framgångsrikt och har bidragit till att 2200 elever och 200 lärare får mer utrymme för kvalitativ undervisning och pedagogiskt arbete samtidigt som skolan har kontroll på kostnaderna för programvaror och licenser.

Vill du veta mer? Ladda ner den fullständiga casebeskrivningen

Vill du veta mer kan du ladda ner den fullständiga och detaljerade versionen genom att fylla i formuläret här nedan.

Om Nacka gymnasium

Nacka gymnasium har 2200 elever och erbjuder ett brett utbud av program och kurser. Skolan har i över tio år varit en av de populäraste gymnasieskolorna i länet och när Sveriges Kommuner och Regioner jämför kommunala gymnasieskolor i Sverige ligger Nacka gymnasium i topp.