Nacka gymnasium – Strategiskt val av ny IT-miljö för bättre undervisning och ekonomi

Online Partner bidrog med strategisk expertis och rådgivning kring Googles produkter, levererade Googlelicenser och support. Optimering av Googledomänen, synkronisering av konton, Microsoft AD, Google Password och Google Cloud Directory.

Utmaningen

Nacka gymnasium sökte en heltäckande och långsiktig lösning som stöttade skolans ökade krav på kostnadseffektivitet och den fortsatta digitala transformationen av skolverksamheten till moderna verktyg för undervisning & pedagogik, systemadministration, IT-säkerhet och support.

Lösningen

Med skolans erfarenhet av att använda Google Workspace for Education i PC och Macmiljö, var det naturligt att ta steget fullt ut till en ny IT-miljö baserad på Chromebooks, operativsystemet Chrome OS och Google Workspace for Education. Merparten av skolans 2200 elever började använda Chromebooks. Ett fåtal PC och Mac används för CAD-program, tung multimedia och musikproduktion.

Resultatet

Den nya IT-miljön uppfyllde förväntningarna och har bland annat bidragit till större tillgänglighet, flexibilitet, bätte säkerhet och effektivare administration samt lägre IT-kostnader inkl total cost of ownership (TCO):

  • 75 % lägre TCO under en 3-årsperiod
  • 72 % mindre tid för uppsättning
  • 54 % mindre tid för support
  • 75 % färre omstarter
  • 73 % snabbare omstarter

Vill du veta mer? Ladda ner den fullständiga casebeskrivningen

Vill du veta mer kan du ladda ner den fullständiga och detaljerade versionen genom att fylla i formuläret här nedan.

“Stabiliteten i Chromebooks och Chrome OS skapar ett högt förtroendekapital bland lärare och elever. De fungerar alltid, stjäl ingen tid från elevernas undervisning och bidrar till bättre samarbete tack vare verktygen i Google Workspace for Education. Dessutom är det en mycket budgetvänlig lösning. En win-win-situation för alla inblandade”

Krister Bergström, biträdande rektor, Nacka Gymnasium

Om Nacka gymnasium

Nacka gymnasium har 2200 elever och erbjuder ett brett utbud av program och kurser. Skolan har i över tio år varit en av de populäraste gymnasieskolorna i länet och när Sveriges Kommuner och Regioner jämför kommunala gymnasieskolor i Sverige ligger Nacka gymnasium i topp.