Nordward går från Microsoft till Google

Online Partner har varit strategisk rådgivare i Nordwards digitala transformation samt leverantör av licencer och konsultation. Genom expertis och vägledning under hela processen, från initial analys till implementering och utbildning, säkerställde Online Partner att Nordward kunde dra full nytta av Google Clouds och Google Workspaces potential.

Utmaningen – Svårhanterade driftstopp och kostsam drift

Nordward, en ledande leverantör av fisk och skaldjur, ställdes inför betydande utmaningar med sina ineffektiva och spridda IT-system. De lokala servrarna orsakade frekventa driftstopp och var svåra att hantera, vilket hindrade företagets operativa effektivitet och tillväxt.

Lösningen – Robust, skalbar och integrerad IT-miljö

Online Partner implementerade Google Cloud Platform och Google Workspace för Nordward. Genom att använda Google Cloud-tjänster som Cloud SQL och Compute Engine samt Google Workspace-verktyg som Gmail, Google Drive och Google Meet, skapades en mer robust, skalbar och integrerad IT-miljö.

Resultatet – 75% minskad administration

Implementeringen av Google Cloud Platform och Google Workspace resulterade i en 75% minskning av IT-administrationstiden för Nordward. Företaget upplevde förbättrad säkerhet, effektivitet och samarbete, vilket möjliggjorde snabbare beslutsfattande och stödde framtida tillväxt. Med en centraliserad och säker IT-infrastruktur kunde Nordward förbättra sina arbetsflöden och skapa en mer produktiv arbetsmiljö.

Produkter som används

  • Chrome Enterprise
  • Google Cloud Platform

Om Nordward

Nordward är en sammanslagning av fyra ledande företag i Sverige, Danmark och Norge som tillsammans utgör den ledande leverantören av färsk fisk, skaldjur och asiatiska livsmedelsprodukter i hela Skandinavien. Organisationen har offensiv plan för fortsatt tillväxt och är i dagsläget ca 290 anställda på sex platser med en årlig försäljning på 1 miljard SEK.