Client-Side Encryption i Google Workspace

Avancerad kryptering skyddar känslig information

Client-Side Encryption (CSE) är en avancerad krypteringsfunktion som finns inbyggd i Google Workspace. CSE lägger till ett extra, mycket kraftfullt säkerhetslager för att skydda känslig information från att manipuleras, avlyssnas eller hamna i fel händer. Client-Side Encryption i Google Workspace krypterar data på din dator innan informationen överförs och lagras i Googles molnbaserade infrastruktur. Du använder dina egna krypteringsnycklar vilket innebär att även om någon får tillgång till din data, kommer de inte att kunna ta del av den om de inte har tillgång till din krypteringsnyckel.

Client Side Encryption

När behövs
Client-Side Encryption?

Client-Side Encryption i Google Workspace kan användas i alla organisationer som vill förstärka den operativa suveräniteten för att skydda sina digitala resurser mot interna och externa hot. Det kan vara organisationer med särskilt höga krav att följa sekretess- och integritetsbestämmelser som till exempel GDPR, Shrems II, PCI-DSS, CCPA och som arbetar med extremt känsliga immateriella rättigheter eller är verksamma i en bransch som är hårt reglerad –  flyg- och försvarsindustrin, finansiella tjänster, myndigheter eller sjukvård, barn och omsorg.

Arbeta med känslig information var som helst, när som helst

Med Client-Side Encryption kan kryptering och dekryptering bara utföras av de personer som har tillgång till krypteringsnyckeln. Ingen annan, inte ens Google, kan skanna, analysera eller avlyssna innehållet. CSE gör det möjligt för dina medarbetare att arbeta med den mest känsliga informationen, var som helst, på sina datorer eller mobila enheter, samtidigt som de följer de strängaste efterlevnadskraven och regelverken.

Google Drive

Kryptera personliga eller delade filer och mappar på Drive, t ex Google Dokument, Kalkylark och Presentationer

Gmail

Läs och skriv krypterade meddelanden, på datorn eller i mobilen

Google Meet

Videosamtal kan endast ses och höras av de deltagare som har krypteringsnyckeln.

Google Kalender

Kryptera kalenderhändelser, beskrivningar, dokument och bilagor

Enkel hantering i välkänd miljö

Client-Side Encryption i Google Workspace är utvecklad för att vara enkel att använda. Kryptering och dekryptering sker automatiskt i bakgrunden i webbläsaren Chrome på användarens dator eller mobila enhet. Inga extra tillägg eller appar behöver installeras vilket innebär att användaren slipper hoppa mellan appar och plattformar utan kan istället fortsätta att vara produktiv i Googles välkända och intuitiva gränssnitt.

Hur får jag tag på krypteringsnycklar?

För att skydda data med Client-Side Encryption i Google Workspace behövs en extern nyckelhanteringstjänst (KMS), som genererar och lagrar krypteringsnycklarna. En av de bästa är Thales CipherTrust Manager. I Sverige samarbetar Google med Complior som erbjuder CipherTrust Manager (KMS) från Thales. Compliors tjänst är integrerad och redo att användas med Google Workspace. Med Complior nyckelhanteringstjänst KMS får du full kontroll över din organisations krypteringsnycklar och samtidigt en garanti för att krypteringsnycklarna lagras i säkra datacenter i Stockholm.

Client-Side Encryption finns tillgänglig i dessa utgåvor av Google Workspace:

 • Enterprise Plus
 • Education Standard
 • Education Plus

Client-Side Encryption skyddar känslig information hos företag, organisationer och myndigheter:

 • Ökad säkerhet
  CSE gör det omöjligt för hackare att dekryptera data utan krypteringsnyckeln.
 • Minskade risker för dataintrång
  CSE skyddar mot dataintrång, vilket kan leda till stöld av företagshemligheter, ekonomiska förluster, skadat rykte och försämrad kundlojalitet.
 • Ökad compliance
  CSE hjälper företag att uppfylla dataskyddslagar som till exempel GDPR.
 • Trygg arbetsmiljö
  CSE bidrar till en trygg och säker IT-miljö där användarna har full kontroll över sina data.

Vill du veta mer om Client-Side Encryption i Google Workspace?

Fyll i formuläret så kontaktar vi dig.