Upptäck fördelarna med att kombinera Microsoft 365 och Google Chromebooks

Många skolor har gjort förflyttningen från Windows och Microsoft 365 (tidigare Office 365) till en miljö med Chromebooks och Google Workspace for Education. Faktum är att idag ligger Chromebooks på första plats i världen inom utbildning. Men man behöver inte göra en total förflyttning från Microsoft 365 för att kunna ta del av alla möjligheter som Chromebooks och Google Workspace erbjuder. Fortsätt använd era favoritprogram som Microsoft 365 på Chromebooks. Ni får dessutom tillgång till alla verktyg i Google Workspace och andra programvaror som är anpassade till Chrome OS, t ex den digitala provapplikationen Trelson Assessment. Chromebooks hanterar synk med Microsoft Active Directory och ni kan själva välja vilken inloggningsmetod ni vill använda; Microsoft eller Google.

Så går det till

Detta korta klipp är från ett webbinarium tillsammans med Google. Max Wijnbladh visar och berättar hur du gör för att implementera Chrome OS i en Microsoft-miljö.

Tre enkla steg för att implementera Chrome OS i en Microsoft-miljö

STEG 1

Synka

Synka in användarkonto från Microsoft Azure AD

STEG 2

Pusha

Pusha ut applikationer till Chromebook som Office 365, Outlook och Teams

STEG 3

Login

Sätt upp Microsoft inloggning med SSO mot Microsoft Azure AD

Vill du veta mer?

Vill du veta mer om tekniska, pedagogiska och ekonomiska förutsättningar för Google for Education och hybridmiljöer. Kontakta oss på info@onlinepartner.se eller ring 08-42 00 04 00.