fbpx

1. VARFÖR GOOGLE?

Därför väljer Svenska skolor
Google for Education

Google for Education växer och har nu en ledande position, inte bara i Sverige utan i hela världen. Även Chromebooks ligger på första plats när svenska kommuner och friskolor väljer elevdatorer. Workspace for Education är världens största lärmiljö och används av över 170 miljoner elever och lärare. Med de bästa verktygen för undervisning, pedagogik och kommunikation kan de tryggt och säkert arbeta kreativt tillsammans eller självständigt. Data och den personliga integriteten skyddas alltid av Googles säkerhetslösningar som ingen någonsin har lyckats göra intrång i. Skolor som väljer Chromebooks kan dessutom räkna med fler än dubbelt så många elevdatorer för samma budget.

Förvaltningsmöte

Har du frågor och funderingar? Boka ett möte med oss direkt!

Just nu erbjuder vi en kostnadsfri workshop som ger dig insikter i det tekniska, pedagogiska och ekonomiska förutsättningarna. Boka in en tid som passar dig redan nu.

Online Partner – Bäst för skolor som använder Google

Sedan 2010 är vi certifierad partner till Google. Vi hjälper rektorer, lärare och IKT-strateger att utveckla skolans administration och pedagogik med stöd av Googles lösningar. Flera av våra medarbetare har mångårig erfarenhet från läraryrket, som skolledare och IKT-strateger och vet exakt vilka utmaningar som skolor och kommuner har idag.

2. GOOGLE OCH MILJÖN

Google – bäst för både miljö och skola

Googles omfattande miljöengagemang är nu inne på sitt tredje decennium. Flera betydelsefulla miljöomställningar har drivits igenom, t ex att som första storföretag ha neutraliserat de historiska koldioxidavtryck som man orsakat sedan företaget startade.

GOOGLE OCH MILJÖN

100 % koldioxidfri energi

 Google helt koldioxidfria 2030
 Projekt för att minska utsläpp i +500 städer med totalt 1 gigaton/år

GOOGLE FOR EDUCATION

Världens största lärmiljö

 Fler än 170 miljoner användare varje dag
 43% av alla datorer i svenska skolor är Chromebooks

GOOGLE WORKSPACE

Moderna verktyg för framtiden

 Lättanvända, flexibla och säkra verktyg
 Främjar samarbete och kommunikation
 Tillgänglighetsverktyg
 Starkt integritetskydd

Vill du veta mer om Google Workspace for Education och Googles miljöarbete?

Fyll i formuläret för att ladda ner vår E-bok och läs mer om hur Google är bäst för både skola och miljö.

Läs mer om Google

3. CHROMEBOOKS – SÅ MYCKET SPARAR DU

Chromebooks – Skolans mest kostnadseffektiva dator

Livstidskalkyler visar att skolan får fler än dubbelt så många Chromebooks för samma pris än vid köp av andra typer av datorenheter.

Chromebooks är utvecklade för undervisning och är de mest optimala datorerna för alla skolor som använder molnbaserade tjänster – Google Workspace for Education och Google Classroom eller Microsoft 365. Datorerna startar på några sekunder, är enkla att använda, snabba, säkra, tåliga och finns i flera utföranden och prisklasser för att passa olika budgetar.

Spara 60% med Chromebooks

Under en 3-årsperiod är kostnaden för en Chromebook 60 % lägre än andra enheter. Du får alltså fler än dubbelt så många Chromebooks för samma pris jämfört med om ni köper andra typer av enheter. Dessutom behöver en Chromebook 58 % mindre tid i hantering. Prestandaförbättringen innebär dessutom bl a.

 

ENHETSPRESTANDA

 

 

ADMINISTRATIV TID

 

63% färre ominstallationer 72% mindre tid för uppsättning
75% färre omstarter 59% mindre tid för hantering
73% snabbare omstarter 54% mindre tid för support
51% färre oplanerade avbrott 65% mindre tid för säkerhet

SÄKERHET

Säkra molntjänster för alla

 Snabb åtkomst till filer, uppgifter och appar
 Använd valfri Chromebook
 Säker lagring i molnet

ÖKAD INLÄRNING

Bättre stöd i undervisningen

Uppmuntrar eleverna att upptäcka och skapa
Bättre samarbete mellan elever och lärare
Verktyg för elevers olika behov och förutsättningar

DIGITALA PROV

Säker plattform för digitala prov

 Prov, läxförhör och nationella prov
 Förhindra fusk
 Inaktivera surf på internet och extern lagringsåtkomst
 Skapa prov med provappen Trelson Assessment

ENKEL ADMINISTRATION

Smidig administration

 Hantera en eller flera tusen Chromebooks
 Skräddarsy upplevelsen för användare
 Aktivera appar och programvaror
 Administrera lösenord, säker surf och blockera webbplatser

Räkna ut hur mycket du sparar

Använd kalkylverktyget för att räkna ut hur mycket din skola sparar om ni börjar använda Chromebooks. Fyll i formuläret för att komma till kalkylverktyget.

Kalkylverktyg för Chromebook

Extremt säkra datorer!

Chromebooks omfattas av samma syn på säkerhet och integritet som Googles molnbaserade tjänster. De är extremt säkra! Datorerna skyddas med flera säkerhetslager mot virus och skadlig programvara. Om något lager förbigås är de andra fortfarande aktiva. Chromebook ägnar hela 10 % av uppstartstiden åt att verifiera att enheten inte har manipulerats. Vid uppstart utför Chromebooks en kontroll och reparerar sig själva om systemet har skadats. Några exempel på Chromebooks inbyggda säkerhetsfunktioner i:

  • Automatiska uppdateringar: Alla uppdateringar av program och säkerhetsfunktioner genomförs automatiskt utan kostnad i bakgrunden
  • Sandlådor: Chromebook kör varje webbsida och applikation i en begränsad miljö som kallas “sandlåda”. Om en användare surfar in på en infekterad webbsida kommer resten av maskinen inte att påverkas.
  • Kryptering: Chromebooks använder 128-bitars kryptering för alla användare.
  • Stöldskydd: Stulna eller borttappade datorer kan spärras. Om inloggningsbegränsningar tillämpas kan datorn bara användas av skolans elever/lärare när de loggar in med sin skolkonton.

Implementera Chrome OS i en Microsoft-miljö

Många skolor har gjort förflyttningen från Windows och Microsoft 365 (Tidigare Office 365) till en miljö med Chromebooks och Google Workspace for Education. Faktum är att idag ligger Chromebooks på första plats i världen inom utbildning. Men man behöver inte göra en total förflyttning från Microsoft 365 för att kunna ta del av alla möjligheter som Chromebooks och Google Workspace erbjuder. Fortsätt använd era favoritprogram som Microsoft 365 på Chromebooks. Ni får dessutom tillgång till alla verktyg i Google Workspace och andra programvaror som är anpassade till Chrome OS, t ex den digitala provapplikationen Trelson Assessment. Chromebooks hanterar synk med Microsoft Active Directory och ni kan själva välja vilken inloggningsmetod ni vill använda; Microsoft eller Google.

4. SÅ BYTER DU TILL GOOGLE WORKSPACE

Så byter du till Google Workspace for Education i 6 steg

När din skola har bestämt sig för att sluta använda er nuvarande lösning till förmån för Google Workspace for Education, har ni kommit en bra bit på vägen. Själva förflyttningen är okomplicerad och genomförs snabbt och effektiv, steg-för-steg.

Online Partner hjälper dig genom hela processen. Det viktiga är att migreringen genomförs utan att någon data försvinner och att skolverksamheten kan fortsätta som vanligt.

STEG 1

Konfigurera Google Workspace-konton

STEG 2

Omdirigera e-post under migreringen

STEG 3

Överför e-post från det gamla till det nya

STEG 4

Överför kontakter och kalenderobjekt

STEG 5

Flytta befintliga filer och data

STEG 6

Kommunicera och utbilda

Så här gör du!

Ladda ner en mer fördjupande beskrivning om hur du byter till Google Workspace for Education

Läs mer om hur du byter till Google for Education i 6 enkla steg

6. VÄLJ GOOGLE OCH ONLINE PARTNER

Google Workspace for Education – Bäst för både miljö och skola

Sverige är fantastiskt! Vi har seglat upp och blivit bland de bästa i världen på att använda Google Workspace for Education. Lättanvända, flexibla och säkra verktyg som främjar undervisning, samarbete och kommunikation.

Undervisningen blir smidigare och eleverna stöttas i att lämna in så bra arbeten som möjligt. Verktyg för tillgänglighet hjälper alla elever att lära, växa och utvecklas. Användarnas arbeten, identitet och integritet skyddas med säkerhetsfunktioner och kontroller. Lärare och skoladministratörer sparar mycket tid tack vare att flera processer som t ex administration, planering, undervisning, närvaro, betygsättning och fördelning av lärarresurser kan hanteras utan att behöva hoppa mellan olika plattformar.

Att Googles molntjänster är koldioxidneutrala sedan 2007 bidrar också till framgångarna. Och att det går att spara mycket pengar! Google Workspace for Education Fundamentals är gratis vilket innebär att ni kan komma igång snabbt och göra anpassningar på vägen om nya behov uppstår! Använder ni Windows så går det alldeles utmärkt att fortsätta använda tillsammans med Google Workspace for Education. Och har ni gamla datorer som sjunger på sista versen så går det att rädda dem genom att konvertera dem till Chromebooks.

Förvaltningsmöte

Har du frågor och funderingar? Boka ett möte med oss direkt!

Just nu erbjuder vi en kostnadsfri workshop som ger dig insikter i det tekniska, pedagogiska och ekonomiska förutsättningarna. Boka in en tid som passar dig redan nu.

Chromebooks – optimala datorer för Sveriges skolor

Visste du att Chromebooks är utvecklade för undervisning och ligger på första plats när skolor i Sverige köper nya datorer? Chromebooks är enkla att använda, startar på några sekunder och uppdateras automatisk. De har flera säkerhetslager som tillsammans skapar en mycket säker miljö för elever och lärare, där efterlevnad av GDPR och den personliga integriteten alltid har högsta prioritet. De är snabba, tysta, tåliga och finns i flera utföranden och prisklasser för att passa olika budgetar. Kostnaden för en Chromebook under en 3-årsperiod är 60 % lägre än för andra enheter och behöver dessutom 58 % mindre tid i hantering. Här kan du själv räkna ut vad din skola kan spara om ni börjar använda Chromebooks.

Du får hjälp av Sveriges främsta specialister

Online Partner är kunskapsledande experter när det gäller att hjälpa skolor att byta till Google Workspace for Education. Vi är certifierad partner till Google sidan 2010 och flera av våra medarbetare har tidigare arbetat som lärare, skolledare och IKT-strateger. Vi vet vilka behov och utmaningar skolan har idag och vi har hjälpt ett stort antal skolor och kommuner att göra förflyttningen från t ex windows till en ny miljö med Google Workspace for Education och Chromebooks. Vill du komma igång snabbt så hjälper vi på Online Partner dig. Vi finns till hands under hela resan och samordnar och genomför allt steg-för-steg – från förberedelse, migrering till utbildningsinsatser.

Vänta inte – kontakta oss idag!

Vi berättar mer om hur en förflyttning går till och vad det innebär för er.

Förvaltningsmöte

Har du frågor och funderingar? Boka ett möte med oss direkt!

Just nu erbjuder vi en kostnadsfri workshop som ger dig insikter i det tekniska, pedagogiska och ekonomiska förutsättningarna. Boka in en tid som passar dig redan nu.

ONLINE PARTNER AB
Mejerivägen 3
117 43 Stockholm, Stockholm

Tel: 08-42 00 04 00
E-post: info@onlinepartner.se